Taxe și regulament

Regulament pescuit Fishing Park Clișova
Sezonul 2024

Înainte de instalarea pe locul de pescuit, pescarul va consulta prezentul regulament. Va achita taxa corespunzatoare pentru pescuit, în cazul in care ESTE DE ACORD cu aceste reguli.

IMPORTANT: Crapul și ctenul (amur) se admite de reținut de la 1kg pana la 4 kg, până la 1 kg se eliberează imediat iar de la 4 kg în sus- îl eliberați obligatoriu și beneficiați de un pescuit gratuit cu 2 lansete.

1. Tarife și grafic la sezon

Condiții valabile pentru sezon: 2 martie-24 noiembrie 2024

PROMOȚIE TOATĂ LUNA MARTIE: 2 unelte + 1 gratis (la un singur pescar)

Zile de lucru: Luni-Duminică

Prețuri pe timp de zi (12h) în intervalul 06:00-18:00
Plută, spinning, feeder – 100 lei/uneltă
Fir elastic- 150 lei/uneltă

Prețuri pe timp de noapte (24h) în intervalul 18:00-18:00  se adaugă +50 lei/uneltă, sumă din care se va deduce kg de pește, respectiv:

Plută, spinning, feeder – 150 lei/uneltă
Fir elastic- 200 lei/uneltă

IMPORTANT! În prețul achitat pentru unelte este inclus pește cu pretul de 75 lei/kg pentru crap și cteno (amur), 40 lei/kg fitofag (tolstolob) și 30 lei/kg caras. Se achită suplimentar doar dacă se ia mai mult pește decât valoarea achitată pe unelte- cu același preț!
Exemplu: 3 spinning-uri = 300 lei și include deja 4kg crap/amur (cteno) sau 7,5kg fitofag (tolstolob) sau 10 kg caras.

Dacă cantitatea de pește depășește valoarea achitată pentru unelte, atunci puteți procura peștele cu același preț de mai sus, sau poate fi lăsat la administrația lacului sau eliberat.

2. Restricții și obligații pentru pescuit

Scăldatul este strict interzis

Pescarul este obligat să dețină sac de păstrare textil pentru pești (recomandăm saci lungi, pentru a păstra peștele la o distanță mai mare unde apa este mai rece)

Sunt interzise folosirea uneltelor de braconaj (plase de orice gen, unelte electrice și altele)

Peștele capturat și păstrat necorespunzător (fără semne de viață) este obligatoriu să fie cumpărat de pescar, fără posibilitatea de a-l elibera sau a-l lăsa administrației

Crapul și ctenul (amurul) mai mic de 1kg nu trebuie rânit și trebuie eliberat imediat !

Recomandăm folosirea spray-ului dezinfectant și a cleștelor speciale de scoatere a cârligului, pentru eliberarea în siguranță a peștilor.

Se permite nădirea locului cu barca nu mai des decât o dată la 2 ore (pentru a nu deranja ceilalți pescari)

Este permisă folosirea navomodelului (bărcuță de nădit)

Este interzisă folosirea bărcii cu orice tip de motor

Este interzisă folosirea bărcii persoanelor aflate sub influența alcoolului

Este interzisă folosirea bărcii persoanelor minore

Este interzisă folosirea bărcii pe timp nefavorabil (ploaie/vânt/furtună)

Este interzisă folosirea bărcii pe timp de noapte (cu excepția navomodelului)

Pescarul este obligat sa anunte administratia bazinului in urma capturarii unui exemplar de crap sau cteno ce depaseste greutatea de 4 kg, pentru a face o ședință foto și a elibera peștele, iar în schimb va primi o partidă de pescuit gratuită cu 2 unelte pe lacul Fishing Park Clișova, de la ora 06:00 până la ora 18:00 fără pește inclus.

În cazul în care exemplarele ce depasesc 4 kg sunt vătămate intenționat sau se constata decesul acestora, pescarul va fi obligat să achite o contravaloare de 150 lei / kg.

În cazul în care exemplarele mici de până la 1kg (se referă la crap și cteno) , nu sunt eliberate, sunt vătămate sau se constata decesul acestora, pescarul va fi obligat să achite o contravaloare de 50 lei / exemplar.

3. Reguli de conduită

Este interzisă părăsirea lacului pe altă cale de acces decât cea prevăzută în acest scop

Accesul vizitatorilor pe lac sau plecarea pentru cumparaturi NU sunt permise fara acordul administratiei si controlul autoturismului (va rugam sa va faceti toate cumparaturile necesare)

Pe timpul noptii (22:00-06:00) este interzisa circulatia cu autoturismul pe teritoriul adiacent lacului.

Se va prezenta personalului lacului pestele prins în orice moment în care este solicitat acest lucru.

Pescarul își poate schimba locul de pescuit numai cu acordul administrației.

Este interzis pescuitul fără acordul administrației în zonele neprevăzute (vedeți harta cu zonele de pescuit)

Pescarii ṣi însoṭitorii acestora vor manifesta un comportament respectuos și civilizat față de ceilalți pescari și față de personalul bălții.

Este obligatorie respectarea întregului regulament.

Este interzis scăldatul (inclusiv pentru recuperarea sculelor luate de pești)

Recuperarea lansetei sau undiței se face doar de pe barcă.

4. Reguli de păstrare a liniștii și ordinii

Pe lacul Fishing Park Clișova sunt interzise activități ce poate deranja pescarii din jur (muzica, strigăte, petreceri gălăgioase ect.)

Este obligatorie păstrarea ordinii ṣi curăṭeniei (cojile de floarea soarelui, muștucurile de țigări, capacele de la sticle, cârlige rupte – tot se consideră deșeuri și se aruncă strict la coșurile de gunoi)

Este interzisă curățirea peștelui pe mal.

Dacă nu aveți în apropiere un coș de gunoi, adunați deșeurile în pungi și la plecare îl lăsați la coș

Lăsarea oricărui tip de deșeuri pe locul unde v-ați odihnit, va duce la imposibilitatea de a mai vizita lacul Fishing Park Clișova.

Este obligatorie luarea tuturor măsurilor de prevenire a evenimentelor negative, cum ar fi: incendii, degradări ale materialelor din dotarea standurilor și foisoarelor, distrugeri de orice fel ṣi alterarea calităṭii apei prin aruncarea de deṣeuri, precum si asigurarea bunurilor personale.

Vinovaṭii vor răpunde penal sau administrativ, dupa caz.

Este interzisă aprinderea focului direct pe pământ sau iarbă. Cereți un grătar (gratis) de la administrație dacă nu aveți deja unul.

5. Controlul

Nu părăsiți locul de pescuit și nu încărcati mașina cu bagaje, până nu anunțați pe cineva din administrație să vină în control.

În situația neanunțării administrației se va solicita descărcarea bagajelor în afara autoturismului pentru control amănunțit.

Se vor verifica: orice bagaj, lăzile frigorifice, grătarul personal, barca gonflabilă, cortul, spațiile secrete ale mașinii etc.

Personalul lacului Fishing Park Clișova are dreptul de a verifica pescarul inclusiv în interiorul autoturismului.

Pescarii care nu sunt deacord cu verificarea autoturismului, vor fi obligați să pună mașina la parcare înăintea începerii partidei de pescuit.

Se va cântări peștele prins pentru stabilirea cantității capturate.

7. Alte referințe

Regulamentul este un act normativ intern, obligatoriu pentru pescari și însoțitori.

Pescarii ṣi însoṭitorii acestora îsi asumă întreaga răspundere în cazul în care, pe durata ṣederii pe teritoriul lacului, sunt implicaṭi într-un accident/incident de orice natură.

Administraṭia este exonerată de orice răspundere civilă, administrativă ṣi materiala pentru orice formă de accidente, incidente. Precum si urmări generate de consumul de alcool sau neatenṭia pescarului ṣi a însoṭitorilor acestuia.

Administratia lacului Fishing Park Clișova își rezervă dreptul de a modifica prezentul regulament în timpul sezonului de pescuit.

PESCARUL trebuie să înṭeleagă faptul că în timpul partidei de pescuit se află în incinta unei PROPRIETᾸȚI PRIVATE, respectiv trebuie să respecte regulamentul intern.

Persoanele care vor fi prinse că sustrag /ascund peṣte, conform prezentului regulament, se face vinovat de furt. Acesta va fi reṭinut până la sosirea organelor de poliṭie, urmând a fi luate măsurile ce intră în competenṭa organelor de drept.

Pescarul sau insoțitorul care va fi găsit că nu respectă prezentul regulament, va fi obligat să părăsească teritoriul lacului fara a i se returna taxa achitată.

 Prin plata taxei de pescuit, se întelege faptul ca pescarul și însoțitorii acestuia acceptă INTEGRAL ṣi NECONDITIONAT prevederile prezentului REGULAMENT INTERN.

Vă așteptăm la pescuit!

Localizare în Google Maps

Vezi mai jos harta statică

CONTACT

Lacul este localizat în s. Clișova, r-nul Orhei, la 75 km de mun. Chisinău, 78 km de mun. Bălți și 28km de mun. Orhei, intrarea de pe traseul național R6 (Orhei-Bălți) , prin s. Ciocâlteni, apoi pe lângă biserica din s. Clișova, unde sunt și indicatoare Fishing Park.

Adresa:

Orhei, s. Clișova, Republica Moldova

Telefon:

078090770

069135743

Grafic:

Sezon: Luni-Duminică
Extrasezon: Sâmbătă-Duminică

Consultați Taxe și regulament

  907 Theme

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec condimentum accumsan ligula, non commodo dolor varius vitae.

  Morbi dapibus neque a mauris sodales bibendum. Phasellus at ornare tellus. Suspendisse consectetur laoreet diam eleifend interdum.

  Learn More »

  Latest Posts

   No Posts To Display

  Recent Portfolio

   No Posts To Display

  Contact Info

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec condimentum accumsan ligula, non commodo dolor varius vitae.

  Morbi dapibus neque a mauris sodales bibendum. Phasellus at ornare tellus.

  Social Links

  © Fishing Park Clișova All Rights Reserved 2024 - Powered By WordPress